SugarCRM websystemen

SugarCRM is een uitgebreid Customer Relationship Management (CRM) systeem. Een CRM wordt gebruikt door bedrijven om relaties te beheren in de meest brede zin van het woord. CRM systemen zijn vrijwel nooit publiekelijk toegankelijk, maar vervullen een belangrijke rol in de interne administratieve processen van organisaties. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van bestaande klanten en (mogelijk) nieuwe klanten. In feite kan men in SugarCRM complete bedrijfsprocessen vastleggen en verbindingen aanbrengen tussen producten, diensten, interesses, personen, organisaties en orders. Binnen iDelft wordt SugarCRM gebruikt om helpdesk verzoeken van klanten af te handelen.

Een CRM systeem moet niet verward worden met een CMS (Content Management System, bijvoorbeeld Drupal). Bij een CRM draait het om interne bedrijfsprocessen terwijl een CMS gericht is op het verstrekken van informatie (content) door middel van een internet of intranet website aan een breed publiek.

Sugar CRM logoSugarCRM (Community Edition) is een Open Source softwarepakket ontwikkeld in de programmeertaal PHP en uitgebracht onder een publieke licentie. Een CRM systeem kan op een Linux- en op een Windows server draaien. Als webserver wordt meestal Apache gebruikt. Uiteraard is ook een database (MySQL, PostgreSQL, etc.) nodig om de inhoud en instellingen op te slaan. Met alle genoemde platformen heeft iDelft ruime ervaring.

Wat is het idee achter een Customer Relationship Management systeem? Wanneer u adressen en personen wilt beheren dan kunt u gebruik maken van een Excel spreadsheet of een simpele database. Blijft het daarbij dan is het niet nodig om een compleet CRM systeem in te zetten. SugarCRM komt in beeld op het moment dat:

  • organisaties een redelijke omvang hebben en webtoegang noodzakelijk is
  • gegevens snel aanpasbaar moeten zijn (denk aan een orderstatus)
  • beveiliging en rechtenbeheer belangrijk aspecten zijn
  • diverse gebruikers taken van elkaar moeten kunnen overnemen
  • gegevens op meerdere wijzen gekoppeld moeten worden
  • overzichtsrapportages een belangrijke rol spelen

Voor SugarCRM zijn vele uitbreidingen gratis beschikbaar. Voor het gebruik van Sugar (Community Edition) hoeven geen licentiegelden afgedragen te worden. Dit betekent dat een CRM project relatief goedkoop en snel uitgevoerd kan worden door de ervaren software engineers van iDelft. Indien gewenst kunnen we het systeem aanpassen en turn-key opleveren en hosten en ondersteunen.

Neem contact op met het iDelft kantoor voor een vrijblijvende toelichting op het gebruik van een CRM systeem.