iDelft nieuws

 • 20 februari 2019
  Drupal heeft een highly critical SA-Core-2019-003 security update uitgebracht om een ernstig veiligheidslek te dichten. Alleen websites die gebruik maken van RESTful Web Services dienen op zeer korte termijn gerepareerd te worden. Verdere informatie is te vinden op de Drupal website.
 • 16 januari 2019

  Drupal heeft op 16 januari 2019 twee zogenaamde critical security updates uitgebracht om veiligheidslekken te dichten.

  In theorie is (was) het mogelijk dat kwaadwillenden bestanden konden weghalen binnen een Drupal website of andere schadelijke acties konden uitvoeren door stukjes PHP code uit te voeren. Zie voor verdere achtergrond informatie: www.drupal.org/sa-core-2019-001 en www.drupal.org/sa-core-2019-002.

  We hebben de verzamel update aangebracht op zowel de Drupal 7 als de Drupal 8 installaties en onze klanten geïnformeerd.

 • 14 december 2018

  De nieuwe Drupal 8 website van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat live: www.vrnhn.nl.

  In de afgelopen maanden heeft onze klant hard gewerkt aan nieuwe video's en beeldmateriaal. Het resultaat mag er zijn: Een website met een nieuwe frisse look (ontworpen door Kees-TM Internet) en nadruk op social media uitingen. De website is ook snel doordat we een geavanceerd caching mechanisme hebben aangebracht.

  Speciale aandacht is er voor mobele toepassingen en het gebruik van formulieren om zo de werklast van de medewerkers te verminderen. Uiteraard voldoet deze website aan de nieuwe privacyregelgeving (AVG). Met deze website kan VRNHN weer jaren vooruit.

 • 16 juli 2018

  We hebben in de afgelopen weken ons Virtual Private Server (VPS) cluster vernieuwd inclusief onze backup procedures. Op deze servers draait de software die we hosten voor onze iDelft klanten. In de meeste gevallen gaat het om webportalen die we gemaakt hebben in Drupal. We beheren ook nog enkele oudere VPS servers die we overgenomen hebben bij het faillissement van Triquanta. Met de betreffende klanten zijn we reeds het gesprek aangegaan omdat we deze servers op termijn willen uitfaseren.

 • 29 april 2018

  De website WerkenBijPeutz.nl staat online. Met deze site, speciaal gemaakt voor telefoons en tablets, kan het ingenieursbureau Peutz sollicitanten informeren over de nieuwste vacatures. De website is gemaakt in Drupal 8 en vergt geen licentiekosten.

  Drupal

 • 26 april 2018

  Bij al onze vaste hostingklanten hebben we de Drupal "highly critical" SA-CORE-2018-004 security patch aangebracht. Er is namelijk een lelijke fout in het Drupal Core systeem ontdekt waardoor iedereen eenvoudig kan binnendringen in een Drupal website. Iedereen! Dus niet alleen geavanceerde hackers. 

  Recentelijk hadden we al een update ronde uitgevoerd waardoor Drupal websites opgewaardeerd werden naar versie 8.5.0 of versie 7.57. Drupal veiligheid is bij ons in vertrouwde handen.

 • 2 februari 2018
  De Rechtbank in Amsterdam heeft op 16 januari jl. Triquanta Web Solutions B.V. failliet verklaard. Aansluitend heeft iDelft delen van het bedrijf overgenomen. Met deze overname versterken we de positie van iDelft als ontwikkelaar van complexe websites op basis van Drupal.
 • 19 oktober 2017
  Grote klanten hebben vaak (meerdere!) grote websites. iDelft heeft in de afgelopen maanden een ingenieursbureau geholpen om een reeks websites te migreren naar Drupal 8. De websites zijn meertalig en context-gevoeligheid speelt ook een belangrijke rol. Meestal hebben we de volledige regie in handen bij een project, maar in dit geval was juist de adviserende rol cruciaal voor het succes van de migratie.
 • 1 mei 2017

  iDelft was aanwezig op de NITEC 2017 conferentie in Ottawa. De NATO Communication and Information (NCI) Agency zette iDelft BV als enige Nederlandse bedrijf in het zonnetje omdat we de Defence Innovation Challenge gewonnen hebben. Samen met negen andere bedrijven mocht iDelft haar oplossing demonstreren op de NCI Agency Conferentie die samenvalt met de AFCEA TechNet International (NITEC17), 'Sharpening NATO's Technological Edge: Adaptive Partnerships and the Innovative Power of Alliance Industry'. In totaal deden 48 bedrijven mee aan de wedstrijd en waren 10 speerpunt technologiën door NAVO vooraf benoemd.

  iDelft heeft een software oplossing voor inkoopprocessen gebouwd op basis van het Drupal platform en combineert dit met container technologie (Docker) voor optimale schaalbaarheid en flexibiliteit. Met dit eProcurement portaal kan NAVO de inkoopprocessen optimaliseren op verschillende platformen en geografische locaties.

  De andere winnende bedrijven uit Noorwegen, Denemarken, Duitsland de UK en de USA richtten zich op onderwerpen als Cyber Security, Secure Voice, Service Management Automation en Long Range Communication en Infrastructure.

  NATO zal in de komende jaren een bedrag van ruim 3 miljard uitgeven aan nieuwe technologische projecten en op de NITEC 2017 conferentie was hiervoor speciale aandacht.

 • 31 maart 2017
  iDelft heeft vandaag een advies- en testproject voor het Kadaster afgesloten voor het migeren van een portaal naar een ander database platform. Het betrof het www.pdok.nl) portaal en de migratie had betrekking op een PostgreSQL database in combinatie met Docker containers.
 • 20 oktober 2016

  iDelft is zilver partner van Drupal Nederland, een stichting die het gebruik van Drupal wil stimuleren.

  Drupal Zilver Partner
 • 27 juni 2016
  iDelft heeft een Drupal website kwaliteitsonderzoek afgerond voor een grote overheidsorganisatie. De resultaten worden gebruikt om verbeteringen in vervolgtrajecten te kunnen vaststellen.
 • 12 februari 2016

  Hoewel Drupal 8 nog niet helemaal fout-vrij is, zijn we trots op onze eerste commerciële Drupal 8 website: Bestel3D.nl. Met de nieuwste versie van Drupal kunnen toegankelijke (responsive) websites gemaakt worden, die geschikt zijn voor kleine schermen en voldoen aan de laatste webrichtlijnen.

  Niet elk webproject is onmiddellijk geschikt voor Drupal 8. We kunnen adviseren over welke versie van Drupal momenteel het beste gebruikt kan worden. Ook kunnen we adviseren over een Standaard Drupal Configuratie, Performance en SEO optimalisatie.

 • 26 januari 2016

  iDelft heeft vandaag een eerste concept versie van een architectuurrapport opgeleverd aan een overheidsorganisatie. In het rapport staat het Content Management Systeem Drupal centraal inclusief een concept gelijkend op de Standaard Drupal Configuratie. Tevens is er aandacht voor de Webrichtlijnen.

 • 19 november 2015

  Drupal 8 is vandaag gelanceerd! Felicitaties aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

  Met deze compleet nieuwe versie van Drupal 8 is het heel makkelijk om verschillende configuraties te beheren en uit te rollen. Ook zijn er vele nieuwe functionaliteiten.

 • 17 september 2015
  We hebben een opdracht ontvangen om een bestaande Drupal website te voorzien van Nieuwsbrieven (E-mail) functionaliteit. De opdrachtgever is het Kadaster en de werkzaamheden moeten nog dit jaar afgerond zijn op het PDOK platform.
 • 19 juni 2015
  iDelft heeft vandaag een Webrichtlijnen project voor het PDOK loket afgerond in opdracht van het Kadaster. De software is samen met het Kadaster aangepast en gecontroleerd door Centric. Het loket voldoet daarmee weer aan de webrichtlijnen.
 • 27 mei 2015

  iDelft heeft vandaag een nieuwe website (www.it4hire.nl) opgeleverd aan het zusterbedrijf IT4Hire BV.

  De website is responsive wat belangrijk is voor de Google ranking. De lay-out van de site wijzigt bij gebruik op een desktop computer, tablet of mobiele telefoon. De site richt zich op twee doelgroepen: Potentiële opdrachtgevers en opdrachtnemers. De laatste categorie kan de website gebruiken om profielen van kandidaten te doorzoeken. IT professionals kunnen actuele projecten raadplegen. De website is vervaardigd met behulp van Drupal 7.

 • 3 februari 2015

  iDelft heeft een nieuwe video geplaatst over Google Earth.

  In de video wordt 3D gebouw data getoond binnen de gemeente Delft. Klik hier om de video te bekijken en meer te weten te komen over Google Earth en 3D weergave.

 • 26 januari 2015

  Twee nieuwe medewerkers voor iDelft BV: Vandaag verwelkomen we Kevin van Houdts en Donny Weijers als nieuwe Open Source Software ontwikkelaars.

 • 8 december 2014

  iDelft ontvangt een opdracht van een internationaal consortium voor een nieuwe E-Learning cursus. De opdracht omvat het ontwerp en de technische implementatie en hosting van een nieuwe Engelstalige cursus inclusief bewerkingen op het gebied van grafische afbeeldingen en video's. De E-Learning cursus moet te gebruiken zijn op traditionele desktop computers, maar ook op tablets. Gebruik wordt gemaakt van het Drupal Content Management Systeem (CMS) aangevuld met specifieke modules.

 • 6 oktober 2014

  iDelt is deze week gestart met een nieuw website performance project voor een groot mediabedrijf in Amsterdam. Het project betreft Drupal en website performance optimalisatie technieken met behulp van onder andere caching in een Open Source software ontwikkel omgeving.

 • 8 augustus 2014

  iDelft heeft vandaag een proof-of-concept portaal afgemaakt waarbij gebruik is gemaakt van Single Sign-On (SSO) toegangstechniek.

 • 2 juni 2014

  iDelft heeft vandaag een project i.v.m. de Webrichtlijnen certificering van het www.PDOK.nl loket afgerond. De software is samen met het Kadaster aangepast en gecontroleerd door Centric. Dit leverde drie sterren op!

 • 20 mei 2014

  We hebben in de afgelopen maanden hard gewerkt aan nieuwe functionaliteit binnen ons MapsAndMore platform. Een complete software en gebruikers beheermodule is beschikbaar. Ideaal voor het beheren van digitale kaarten binnen organisaties.

 • 1 mei 2014

  iDelft feliciteert Rijkswaterstaat met de tweede versie van het Vegetatielegger portaal. Dit project is door ons uitgevoerd met het Drupal Content Management Systeem, MySQL database, jQuery, JavaScript en OpenLayers (Open Source software). Samen met Rijkswaterstaat en het Centrum voor Publieks Participatie (CPP) is een koppeling gemaakt naar een Digitale Kaart.

 • 14 april 2014

  iDelft heeft een extra veiligheidscontrole uitgevoerd op alle door ons gehoste servers. Er zijn geen problemen geconstateerd met de websites die voorzien zijn van SSL certificaten. De extra test werd uitgevoerd in verband met veiligheidsrisico's in het OpenSSL protocol (ook wel bekend als Heartbleed). Voor de zekerheid raden we alle gebruikers aan om de wachtwoorden opnieuw in te stellen.

 • 11 april 2014

  iDelft heeft een Drupal en PHP project succesvol afgerond in Den Haag. Het project was gericht op het uitbreiden van een bestaand bestelportaal voor een Nederlands data verwerkingsbedrijf. Beveiliging, toegankelijkheid en back-office orderverwerking waren belangrijke aspecten binnen dit project.

 • 2 december 2013

  iDelft heeft voor Rijkswaterstaat het nieuwe Vegetatielegger portaal voor e-Participatie (burger-inspraak) gemaakt. Met deze website kunnen eigenaren en overige belanghebbenden reacties indienen op de nieuwe vegetatielegger kaart. Dit project is door ons uitgevoerd met Drupal Content Management Systeem, MySQL database, jQuery, JavaScript en OpenLayers (Open Source software).

 • 14 november 2013

  iDelft heeft in opdracht van een overheidsinstelling gewerkt aan het bouwen, inrichten en hosten van een portaal en een kaartmodule. Het portaal werd gebouwd in het Content Management Systeem Drupal en gaat begin december live. De kaartmodule werd ontwikkeld op basis van OpenLayers. Het project loopt tot en met februari 2014. Inmiddels heeft de opdrachtgever een opdracht verstrekt voor extra werkzaamheden o.a. op het gebied van de Webrichtlijnen.

 • 5 augustus 2013

  iDelft gaat in opdracht van een research instelling ondersteuning verlenen op het gebied van web-ontwikkeling en 3D weergave in de browser. Dit project sluit goed aan bij onze activiteiten op het gebied van 3D Reconstructies van gebouwen en loopt tot aan het einde van 2013.

 • 30 juni 2013

  iDelft lanceert de website www.gratis-kaart.nl. Met deze website is het mogelijk om dynamische webkaarten te produceren. Een kaart wordt getoond in de browser door middel van een link (bv. de locatie van het kantoor in Delft). Meer informatie over deze service (en onze professionele diensten die we in de markt zetten onder het label MapsAndMore) treft u aan op de informatiepagina.

 • 25 mei 2013

  iDelft heeft de website www.gratis-luchtfoto.nl opgeleverd. Met deze website kunnen lage resolutie luchtfoto's worden geladen voor een willekeurig stuk van Nederland. Hoge-resolutie beelden kunnen besteld worden via onze bestelsite: www.BestelLuchtfoto.nl.

 • 18 april 2013

  iDelft werkt aan Geocodeer functionalteit: speciale software om op een intelligente manier coördinaten af te leiden uit adressen. Ook kunnen adresbestanden desgewenst opgeschoond worden. Lees meer over Geocoderen en test de software.

 • 25 maart 2013

  iDelft heeft een nieuw ondersteuningscontract afgesloten met het Kadaster voor diverse geografische- en softwareportaal diensten. In de komende maanden gaan we correctief onderhoud uitvoeren op de software, hostingdiensten verlenen en adviseren.

 • 17 januari 2013

  iDelft nam deel aan het PDOK congres dat gehouden werd op 16 januari 2013 in Theater Orpheus in Apeldoorn. Aandacht werd besteed aan de ontstaansgeschiedenis van het PDOK Loket waar iDelft de laatste maanden hard aan gewerkt heeft. PDOK staat voor Publieke Dienstverlening Op de Kaart. In de expositieruimte werden enkele voorbeeld website getoond.

 • 7 januari 2013

  iDelft heeft de ICT Kring Delft (IKD) IPC prijs gewonnen voor het meest innovatieve IPC project 3D Reconstructies van gebouwen. De prijsvraag was georganiseerd door de ICT Kring Delft, een samenwerkingsverband van IT bedrijven in de regio Delft. De jury bestond uit de volgende personen: Ben van der Burg, commercieel directeur Triple -IT investeerder en presentator, Wethouder Pieter Guldemond (Kennis Economie en Ruimtelijke ordening), Prof. Arie van Deursen (software engineering), IT-adviseur en entrepreneur/investeerder Sieuwert van Otterloo en Jan Willem Klerkx, Verkoopdirecteur Euvision en investeerder.

 • 12 december 2012

  Het PDOK Loket is live! iDelft heeft in de afgelopen maanden een grote bijdrage geleverd aan het PDOK programma. PDOK staat voor Publieke Dienstverlening Op de Kaart. We voeren ook de hosting en support uit. Daarnaast maken we met behulp van PDOK services (kaart)data toegankelijk volgens de laatste overheids-webrichtlijnen. Een voorbeeld website is gemaakt waarbij windmolenparken getoond worden in combinatie met Natura2000 gebieden.

 • 15 november 2012

  iDelft heeft vandaag de website www.b-i-o.nl opgeleverd aan het AgentschapNL. De kaart toont de bio-installaties in Nederland. De website is gemaakt op basis van de overheids-webrichtlijnen voor toegankelijkheid. Voor de opmaak is gebruik gemaakt van de Rijkshuisstijl. Het kaartmateriaal is afkomstig van Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK).

 • 24 november 2011

  iDelft heeft een uniek luchtfotomozaiek gemaakt van heel Nederland. Ruim 3500 luchtfoto's (2,6 TB) werden samengevoegd en tonen hoe Nederland anno 2011 er uit ziet. Het fotomateriaal kan besteld worden via onze bestelsite: www.BestelLuchtfoto.nl. Aanvullende informatie is beschikbaar met betrekking tot dit zeer recente digitale luchtfotomateriaal.

 • 30 september 2011

  iDelft heeft deelgenomen aan de GIS Conferentie 2011 in De Doelen, Rotterdam. Op onze stand hebben we onder andere 3D visualisaties laten zien met behulp van een Game Engine. De onderliggende data kan gewoon besteld worden via onze bestelsite: www.Bestel3D.nl.

 • 16 augustus 2011

  Het nieuwe DKLN2011 luchtfotobestandbestand is in de afrondende fase en zal snel beschikbaar zijn voor geheel Nederland. Voorbeelden kunnen geladen worden via de Download sectie. De eerste klanten hebben reeds ingetekend. Neem contact op met iDelft voor een actueel overzicht van de beschikbaarheid.

 • 12 augustus 2011

  iDelft heeft in de afgelopen maand hoogtemodellen verkocht aan een vijftal grotere gemeenten in Nederland. Daarnaast werden data-sets verkocht aan respectievelijk de provincies Noord-Holland en Limburg. We zien duidelijk een trend waarbij overheidsinstellingen er voor kiezen om zelf geografische datasets aan te schaffen (en dit niet overlaten aan ingenieursbureaus). Ook is er een grote interesse in het landelijk dekkend vegetatiebestand (als onderdeel van de Vector-NL set). Vegetatiedata wordt veelvuldig toegepast binnen studies op het gebied van luchtkwaliteit. Voorbeelden zijn beschikbaar via de Downloadpagina. Kleinere modellen kunnen besteld worden via de bestelsite: www.Bestel3D.nl. Daar is ook aanvullende informatie beschikbaar.

 • 28 juni 2011

  iDelft heeft de nauwkeurigheid van de Gebouwhoogte data vergeleken met het Algemene Hoogtemodel Nederland (AHN-2) voor een representatief gebied in Breda. De inwinning van AHN-2 is uitgevoerd met laser altimetrieapparatuur, terwijl de Vector-NL data is ingewonnen met behulp van stereoluchtfoto's (opname: zomer 2008). De resulterende gebouwhoogten zijn echter goed vergelijkbaar zoals beschreven staat in de Brochure Hoogtedata en AHN-2 (over de de nauwkeurigheid van gebouw-hoogtedata). De Data-NL set heeft - naast een concurrerende prijs - enkele unieke eigenschappen: uitlevering vindt automatisch plaats vindt via de www.Bestel3D.nl website, het maaiveld model en het inrichtingsmodel zijn apart. Vrijwel alle opnamedata dateren van de zomer van 2008 (in een kort tijdsbestek).

 • 13 mei 2011

  iDelft heeft een Informatie Brochure over CityGML gemaakt waarin de aanmaak van een 3D maquette wordt getoond. Het betreft een stukje van Rotterdam, maar elk gebied van Nederland kan in enkele minuten gemodelleerd worden.

 • 15 maart 2011

  iDelft heeft vandaag voor de laatste keer deelgenomen aan de 3D-Pilot, georganiseerd door o.a. het Kadaster, GeoNovum en de TU-Delft. Dit programma hebben we ondersteund met o.a. presentaties, Open 3D Converter Software (versie 3.7), Maquettes en CityGML bestanden.

 • 23 november 2010

  iDelft werkt samen met 3D print service bedrijven om fysieke maquettes te vervaardigen met behulp van de Zprinter technologie, De Zprinter wordt in Nederland op de markt gebracht door het bedrijf Duoteq. Voor een willekeurig gebied in Nederland kan een uitsnede gemaakt worden via de website www.Bestel3D.nl. Aanvullende informatie treft u aan in de informatie brochure over fysieke maquettes en 3D print technologie.

 • 4 oktober 2010

  iDelft heeft de informatie site voor www.Bestel3D.nl geactualiseerd en uitgebreid. Dit was nodig omdat het nieuwe DTM-NL 2008 product het maaiveld op een nieuwe wijze beschrijft ten opzichte van het oude bestand. In het DTM-NL 2008 model zijn nu ook bijvoorbeeld bruggen opgenomen. Hiermee ontstaan compleet nieuwe mogelijkheden en toepassingen.

 • 1 oktober 2010

  iDelft stelt een nieuwe versie ter beschikking van de Open 3D Converter Software. Met deze versie 3.6 software is het nu mogelijk om 2D Shape polygonen om te zetten naar respectievelijk: KML, KMZ, CityGML, ShapeMultiPatch en OBJ 3D Objecten. De software is gericht op grootschalige weergave van een stad of dorp. De benodigde gegevens kunnen bijvoorbeeld geladen worden vanaf de bestelsite: www.Bestel3D.nl. Een voorbeeld wordt getoond op de CityGML pagina.

 • 24 september 2010

  De Automatiseringsgids heeft een artikel over onze Digital Watermarking (DM) activiteiten geplaatst. Met DM is het mogelijk om beeldmateriaal onzichtbaar te beveiligen.

 • 23 september 2010

  iDelft heeft deelgenomen aan de GIS Conferentie op 22 en 23 september in de Doelen (Rotterdam). We hebben een deel van het 3D paviljoen ingevuld met demonstraties op het gebied van 3D data en modellering. Alle iDelft brochures waren voor de gelegenheid gestandaardiseerd en in een nieuw jasje gestoken.

 • 28 juli 2010

  Sinds midden 2010 verkoopt ESRI een vernieuwde lijn ArcGIS 10 producten. Deze software is in staat om beter met 3D data om te gaan dan voorafgaande versies. In de ArcGIS 10 en 3D Databewerkingen brochure wordt uitgelegd hoe ArcGIS 10 (ArcScene) gebruikt kan worden om 3D data aan te passen of uit te breiden.

 • 27 juli 2010

  iDelft verkoopt sinds enige jaren gebouw-hoogtedata verkregen uit stereo luchtfoto's. De gebouwmodellen hebben afgeplatte daken. Voor veel milieugerelateerde toepassingen is dit voldoende. Om de visualisatiemarkt beter te kunnen bedienen is iDelft dit jaar gestart met een nieuwe activiteit, nl. het vervaardigen van gedetailleerde 3D modellen op basis van laser altimetrie data sets. Te denken valt aan data sets die onderdeel uitmaken van het Algemene Hoogtemodel Nederland Versie-2 (AHN-2) zoals deze momenteel worden ingewonnen door diverse remote sensing bedrijven. iDelft heeft een werkzaam concept opgezet om laseraltimetrie data om te zetten in 3D vector data. Externe ondersteuning is verleend door het ITC in Enschede. Verdere informatie kunt u lezen in de Brochure 3D gebouwreconstructies.

 • 16 juli 2010

  Medewerkers van iDelft beheren momenteel twee websites: satellietfoto.startkabel.nl en luchtfoto.startkabel.nl. Beide websites zijn bedoeld om voorbeelden en producten van diverse aanbieders te tonen. iDelft laat o.a. digitaal luchtfotomateriaal zien.

 • 21 mei 2010

  iDelft maakt bekend dat vanaf vandaag nieuwe Vector-NL object hoogte data en DTM maaiveld-hoogtebestanden beschikbaar zijn. De inwinning is gedaan met behulp van stereoluchtfoto's (opname: zomer 2008). Het gehele Nederlandse grondgebied is beschikbaar (Vector-NL: bebouwing, kassen, vegetatie, industriele objecten en water; DTM-NL: wegkanten,. slootkanten, dijken, wegen, rails, bruggen, etc.). Aan de bebouwing en vegetatiegroepen zijn ook gemiddelde hoogten ten opzichte van het maaiveld gekoppeld. De nieuwe 2008 bestanden worden vanaf vandaag ook automatisch uitgeleverd via de www.Bestel3D.nl website.

 • 28 april 2010

  iDelft stelt naar aanleiding van een 3D Pilot gratis software ter beschikking. In de 3D pilot nemen een groot aantal bedrijven en instellingen deel (o.a. het Kadaster, GeoNovum, Buro Toposcopie, TU Delft en Gemeentewerken Rotterdam). De conversie software is door iDelft gemaakt om verschillende geografische data lagen direct om te zetten in een CityGML 3D maquette. De software is gericht op grootschalige weergave van een stad of dorp. De benodigde gegevens kunnen bijvoorbeeld geladen worden vanaf de bestelsite: www.Bestel3D.nl. Een voorbeeld wordt getoond op de CityGML pagina.

 • 12 maart 2010

  iDelft heeft in opdracht van het Agentschap-NL (SenterNovem, EVD en Octrooicentrum Nederland) een website gebouwd om windmolen-projecten te visualiseren. Er is gebruik gemaakt van .NET technologie en OpenLayers in combinatie met OpenStreetMap.

 • 12 februari 2010

  Een samenwerkingsverband van het Ministerie van Defensie en Binnenlandse Zaken heeft opdracht gegeven aan iDelft om gelaagde digitale kaarten te leveren voor een web-systeem. Ca. 500 simultane gebruikers kunnen inloggen op het Openbare Orde en Veiligheids (OOV)-systeem. De keuze is op iDelft gevallen door de aanwezige deskundigheid en capaciteit op het gebied van digitale data bewerking.

 • 29 januari 2010

  iDelft heeft van ProRail een opdracht ontvangen voor een landelijk dekkend maaiveld-hoogtebestand en een object hoogtebestand. Met deze gegevens worden nauwkeurige geluidsmodellen vervaardigd. ProRail werkt zo aan een concrete oplossingen voor problemen rondom het spoor.

 • 20 augustus 2009

  Na enkele maanden proefdraaien is het nu mogelijk om luchtfoto's uit 2006 en 2008 te bestellen via de website www.BestelLuchtfoto.nl.

 • 13 juli 2009

  Een internationale instelling heeft een contract toegekend aan iDelft voor onderzoek aan geografische data en beveiliging. Geavanceerde GIS en Analyse technieken zullen daarbij worden ingezet. Het project loopt initieel tot maart 2010.

 • 10 juli 2009

  Delft is een project gestart voor TNO. Gebasseerd op plug-in technologie bouwt iDelft momenteel een stuk software om geografische data te laden vanuit een webservice in een MS Office applicatie. Gebruiksgemak staat daarbij centraal.

 • 6 juli 2009

  iDelft maakt een groot luchtfotomozaiek voor twee delen van Nederland. De brondata bestaat uit 2.500 GB aan beeldmateriaal (tegels). Om dit project succesvol af te ronden is er een compleet nieuwe productieomgeving opgezet. Het luchtfotomozaiek zal een bestand worden waarop details met een resolutie van 25 cm / pixel zichtbaar zullen zijn.

 • 4 juni 2009

  iDelft heeft het eerste deel van een project afgerond voor Vodafone Int. Het GIS project omvat Databewerkingen, Softwarelicenties, On-site training en Helpdesk ondersteuning. De toegepaste GIS technologie is gebaseerd op MapInfo Professional in combinatie met grid data.

 • 9 maart 2009

  iDelft heeft in de afgelopen maanden DKLN2008 luchtfotomateriaal uitgeleverd aan een serie Nederlandse overheidsinstellingen en commerciele klanten. De DKLN Digitale Kleuren Luchtfoto Nederland is opgenomen in de zomer van 2008. De resolutie bedraagt 25 cm / pixel en de prijsstelling is zeer concurrerend.

 • 6 maart 2009

  iDelft ontvangt een opdracht voor het ontwikkelen van een websysteem voor het raadplegen van luchtfoto's en locaties. De opdrachtgever is een publieke organisatie. De software stelt gebruikers in staat om de actuele situatie te vergelijken met historische beelden. Het systeem wordt gebouwd met .NET technologie.

 • 1 februari 2009

  iDelft heeft een opdracht ontvangen voor het beschikbaar maken van officiele teksten via internet. Het systeem is op hoofdlijnen reeds gebouwd in 2008 en stelt gebruikers in staat om te zoeken binnen een afgesloten collectie teksten. Uniek aan de website is de koppeling met een software systeem om controlelijsten te produceren. De opdrachtgever is een samenwerkingsverband van gemeenten in Nederland. De software is voor een belangrijk deel gebaseerd op javascripts.

 • 31 december 2008

  iDelft maakt bekend dat het vanaf heden mogelijk is om afzonderlijke produkten (DTM-NL, Vector-NL) te bestellen via de site www.Bestel3D.nl. Tevens wordt er hard gewerkt aan de mogelijkheid om DKLN2008 luchtfotomateriaal te bestellen via de website.

 • 24 december 2008

  iDelft heeft een nieuwe informatiepagina gemaakt om 3D data en www.Bestel3D.nl te promoten. Op de website wordt nadere technische informatie gegeven over hoogte data en de wijze van data bestellen

 • 30 november 2008

  GIS Magazine besteedt in haar november nummer aandacht besteed aan de nieuwe site www.Bestel3D.nl. Lees het volledige artikel uit GIS Magazine.

 • 29 november 2008

  De nieuwe www.Bestel3D.nl website is on-line! Met deze nieuwe offerte- en bestel website kunnen gebruikers zelf 3D data bestellen voor elk gebied in Nederland. iDelft heeft deze bestelservice opgericht voor data leveranties tot 50 vierkante kilometer. De Vector-NL en DTM-NL data wordt binnen enkele minuten per e-mail automatisch aangeleverd.

 • 20 november 2008

  iDelft maakt bekend dat het mogelijk is om een gratis Open Source programma te laden vanuit de Downloads sectie van de iDelft website. Het iDelft programma heet Open3D DataConverter en stelt gebruikers in staat om een geografisch bestand (in het Shape formaat) om te zetten naar een KMZ/KML bestand. Dergelijke bestanden kunnen direct drie dimensionaal getoond worden in bijvoorbeeld Google Earth. iDelft levert gebouwdata als onderdeel van de Vector-NL dataset en ook deze bestanden kunnen direct omgezet worden met dit programma. Aanvullende gegevens kunt u vinden op de site www.Bestel3D.nl.

  Het Open3D DataConverter programma is ontwikkeld met behulp van een financiele bijdrage van Senter/Novem (IPC programma binnen de ICT-Kring Delft)

 • 16 oktober 2008

  iDelft toont op de website de eerste luchtfoto's uit de DKLN2008 serie. De eerste commerciele levering is voorzien deze week. De DKLN Digitale Kleuren Luchtfoto Nederland kent een lange geschiedenis. Reeds in 1996 zijn de eerste opnamen gemaakt van heel Nederland. Vervolgens werden opnamen gemaakt in 2000, 2003 en 2006. De resolutie is telkens toegenomen en thans is het mogelijk om 25 cm / pixel beelden te kopen tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

  Twee grote milieudiensten in het westen van Nederland hebben deze week grote datasets besteld. Met deze leveranties zijn nu 6 milieudiensten klant bij iDelft. iDelft levert niet alleen aan milieudiensten maar ook aan gemeenten, provincies en ingenieursbureaus. De data wordt o.a. toegepast voor geluids-, wind-, bezonnings- en vegetatiestudies.

 • 21 juli 2008

  iDelft heeft een grootschalig luchtfotomozaiek gemaakt in opdracht van Aviodrome. De luchtfoto’s zijn afkomstig van de Topografische Dienst en tonen Zuid Holland in 1938. iDelft heeft deze unieke foto’s samengesteld tot een mozaiek. De foto’s zullen gebruikt worden als ondergrond voor een tentoonstelling.

 • 29 februari 2008

  iDelft heeft een plan ingediend bij Rijkswaterstaat – Dienst Verkeer en Scheepvaart. Het betreft de prijsvraag "Een frisse kijk op luchtkwaliteit". In het voorstel is plaats ingeruimd voor 3D data om gebouwen te kunnen modelleren en visualiseren.

 • 21 februari 2008

  iDelft heeft een opdracht ontvangen van de Grontmij voor de levering van hoogte data ten behoeve van geluidsmodelering. De opdracht is belangrijk voor iDelft: Met deze order is het aantal provincies dat gebruik maakt van de data gestegen tot vier en leveren we de data uit aan nagenoeg alle grote ingenieursbureaus in Nederland.

 • 27 december 2007

  iDelft maakt bekend dat de verkopen van 3D object- en terrein data voor het derde jaar op rij zijn verdubbeld. Gemeenten ("Van Alkemade tot en met Zeist") gebruiken direct of indirect de data voor visualisaties en milieutoepassingen. We werken samen met gemeenten, provincies maar ook met milieudiensten en visualisatie studio’s om een optimale oplossing te vinden. Vanuit het kantoor in Delft kunnen we direct 3D bebouwings- en vegetatie data leveren voor het hele Nederlandse grondgebied.

 • 26 december 2007

  3D virtuele maquettes zijn nu beschikbaar in een serie nieuwe formaten geschikt voor 3D grafische ontwerp programma’s. iDelft heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van zowel GIS als CAD/CAM bestanden.

 • 21 december 2007

  iDelft bewerkt een landsdekkend bestand van luchtfoto’s ten behoeve van een groot telecommunicatiebedrijf in Nederland. Voor deze opdracht is het nodig om software te ontwikkelen om de werkprocessen in goede banen te leiden.

 • 20 december 2007

  Een vervolgorder is geplaatst door de Nederlandse politie om centrele meldkamers te voorzien van extra geografische (luchtfoto) bestanden. De bestanden worden uitgeleverd aan de vtsPn in Odijk.

 • 6 november 2007

  iDelft levert aan de gemeente Renkum een gebiedsdekkend bestand van DKLN2006 luchtfoto's. In de order zijn bijzondere bewerkingen opgenomen waaronder beeldcompressies en uitsnijdingen.

 • 1 november 2007

  iDelft is verhuisd naar een nieuw kantoor in de binnenstad van Delft. Het nieuwe adres luidt: Koornmarkt 70, 2611 EJ in Delft. Het betreft een historisch grachtenpand vlakbij het centrale Marktplein. In het pand wordt een verbeterde server- en opslag infrastructuur aangelegd. Dit is nodig omdat de hoeveelheid gegevens (luchtfoto’s, infra-roodbeelden en satellietbeelden) is toegenomen qua omvang.

 • 28 oktober 2007

  iDelft helpt een internationale client met analyses op het vlak van verzorgingsgebieden en bevolkings-aantallen. iDelft levert sinds enige tijd LandScan data (gemddelde bevolkingsaantallen per gebieden van ongeveer een vierkante kilometer).

 • 30 september 2007

  iDelft levert MapInfo Professional 9.5 uit. Deze nieuwe versie bevat belangrijke nieuwe functionaliteit ten opzichte van oudere versies: Directe toegang tot CAD data (DWG/DXF/DGN), opslaan bestanden als GeoTiff, herprojecties van rasterbestanden, curved labelling, verbeterde layout settings en tracking van tijdsgevoelige data.

 • 12 augustus 2007

  iDelft maakt bekend dat er nieuwe prijzen gelden voor de MapInfo Professional software en onderhoudscontracten. Welliswaar zijn de prijzen verhoogd maar er is ook goed nieuws: voor nieuwe aankopen van MapInfo Professional 9.5 geldt dat klanten MapBasic (de ontwikkelingsomgeving) gratis meegeleverd krijgen. Dit produkt kost normaliter EUR 935,00 per licentie. Met MapBasic kan MapInfo Professional aangepast worden aan uw wensen.

 • 9 augustus 2007

  iDelft heeft een opdracht ontvangen van de gemeente Rotterdam voor levering van een volledig hoogtemodel van de gemeente Rotterdam (exclusief grote wateroppervlakken). De gemeente mag als onderdeel van de overeenkomst data gebruiken voor 3D visualisaties maar ook voor verrijking van de eigen object data.

 • 8 augustus 2007

  iDelft voert een opdracht uit voor de provincie Gelderland op het gebied van vegetatiebepaling. Het landsdekkende CIR (False-Color IR) beeld van Nederland wordt voor dit doel gebruikt.

 • 13 juli 2007

  iDelft heeft de offerte- en bestel website aangepast voor nieuw luchtfotomateriaal. Op de speciale WebMap luchtfoto website kunt u beelden bekijken, een brochure opladen en een offerte aanvragen cq. order plaatsen.

 • 7 juli 2007

  DKLN2006 luchtfoto's zijn vanaf nu direct leverbaar vanuit het iDelft kantoor: Zowel 40 cm/pixel als 50 cm/pixel versies zijn beschikbaar voor heel Nederland. Bovendien zijn gedetailleere Infrarrood beelden leverbaar voor Nederland als geheel.

 • 15 juni 2007

  iDelft levert de digitale vector hoogte modellen nu ook uit in het 3D VRML formaat. Dit formaat kan direct gebruikt worden in 3D studio ontwerp software pakketten zoals Maya (AutoDesk). Met deze omzetting wordt de data ook bereikbaar voor niet-GIS bedrijven. De eerste formele oplevering van een 3D model in het VRML formaat vond plaats deze maand.

 • 13 juni 2007

  iDelft is gestart met de omzetting van DKLN2006 beelden voor een (politie) overheidsinstelling. Met deze omzetting wordt het mogelijk om beeldmateriaal weer te geven in een intranet omgeving. Voor deze opdracht is het nodig om een database systeem te ontwikkelen waarin de (meta) gegevens opgeslagen worden.

 • 1 juni 2007

  iDelft maakt bekend dat het een opdracht heeft ontvangen van de provincie Groningen voor levering van een digitaal hoogtemodel met betrekking tot een provinciaal wegtrace. De provincie Groningen is de derde provincie in Nederland (na Utrecht en Gelderland) die gekozen heeft om gebruik te maken van de vector data sets met hoogte- en objectgegevens.Door deze leveringen versterkt iDelft haar marktleiderspositie op dit gebied.

 • 10 april 2007

  iDelft heeft opdracht gekregen van resp. Siemens en een internationale instelling voor levering van in totaal 30 MapInfo Professional updates en licenties. Met MapInfo Professional wordt missie kritische software uitgerust om gebruikers in staat te stellen plaatsbepalingen uit te voeren.

 • 30 december 2006

  De Digitale Kleuren Luchtfoto Nederland (DKLN) 2006 is beschikbaar gekomen voor heel Nederland. De foto's zijn uit voorraad leverbaar en beslaan het hele Nederlandse grondgebied plus de grensstrook met Belgie en Duitsland. DKLN 2006 is geheel digitaal opgenomen in de zomer van 2006 met een een Vexcel camera. De kleurdiepte is superieur. Uiteraard zijn de DKLN2003 beelden ook nog uit voorraad beschikbaar. Het is dus mogelijk om bouwactiviteiten door de jaren heen te visualiseren.

 • 23 december 2006

  iDelft heeft voor de periode vanaf januari 2007 een serie GIS gerelateerde software contracten gewonnen op het gebied van GIS databases en geo-gerelateerde webservices. De activiteiten worden uitgevoerd in Delft en Den Haag.

 • 18 december 2006

  iDelft heeft LandScan 2005data geleverd aan het Ministerie van Defensie. Deze nieuwe data set is een update van LandScan 2004 en stelt het Ministerie in staat om wereldwijde bevolkingsdata te analyseren. LandScan is een unieke grid bestand met een grid cel resulutie van 1 km. Voor een willekeurig gebied op aarde is het mogelijk om de bevolkingsaantallen te schatten. Eerder leverde iDelft deze set al aan de NATO.

 • 30 oktober 2006

  iDelft maakt bekend dat het in de afgelopen drie maanden een tiental vector data sets met hoogte- en objectgegevens heeft geleverd aan een serie nieuwe gemeentes in de provincie Utrecht en Gelderland en Limburg. Door deze leveringen is iDelft marktleider geworden op het gebied van 3D data en geluidshinder. De opdrachten zijn ontvangen van diverse ingenieurs- en milieubureaus.

 • 27 oktober 2006

  iDelft ontvangt opdracht voor de verdere uitbouw van een geografisch viewer voor de weergave van gebeurtenissen.

 • 26 oktober 2006

  iDelft ontvangt opdracht voor ondersteuning van TNO op het gebied van simulatie software ontwikkeling, 3D data en GIS systemen. De totale opdracht loopt tot in 2007 en betreft drie personen werkzaam op locatie.

 • 23 oktober 2006

  iDelft start vandaag werk om een systeem voor beveiligd data verkeer uit te breiden. De software is gebaseerd op .NET technologie. De opdracht omvat werk voor 6 maanden. Installatie van de software zal plaats vinden buiten Europa op locatie.

 • 30 september 2006

  iDelft heeft opdracht gekregen van een militair hoofdkwartier in Duitsland om de MapInfo Geografische Informatie Systemen binnen de organisatie op te waarderen naar de laatste versie 8.5.

 • 14 september 2006

  iDelft heeft een nieuwe website geopend met een overzicht van beschikbare satellietfoto's van Nederland en andere landen. Deze collectie is opgezet op verzoek van klanten die momenteel Nederlandse luchtfoto's gebruiken.

 • 8 september 2006

  iDelft heeft een opdracht ontvangen voor het ontwikkelen van een webservice voor de uitwisseling van operationele data. De activiteiten omvatten niet alleen software ontwikkeling maar ook mapping.

 • 4 september 2006

  iDelft heeft een Enterprise licentie voor het gebruik van LandScan 2004 data geleverd aan de NAVO (Noord Atlantische Verdrags Organisatie). De overeenkomst stelt NAVO in staat om deze bevolkingsdata te laden op enige honderden werkstations. LandScan is een unieke grid data set met bevolkingsdata en beslaat de hele wereld. De grid resolutie bedraagt 1 km.

 • 28 augustus 2006

  iDelft maakt Google Maps visualisaties voor het weergeven van punten en tracking routes op een kaart of foto ondergrond. Het foto materiaal in Google Maps mag niet gekopieerd worden. Wilt u dit soort materiaal toch gebruiken dan is het mogelijk om gelicenceerde foto's in digitaal formaat te bestellen via www.bestelluchtfoto.nl.

 • 15 augustus 2006

  iDelft ontvangt een serie contracten voor software activiteiten op het gebied van kaart weergave en omzetting van bestaande code naar .NET 2.0 (Visual Studio 2005).

 • 26 juni 2006

  iDelft maakt bekend dat het in de afgelopen maanden een serie GIS databestanden heeft geleverd ten behoeve van een 15-tal gemeenten in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Groningen. De opdrachten zijn ontvangen van ingenieursbureaus en de provincie Groningen en betreffen de NL-dataset met hoogte- en objectgegevens.

 • 23 juni 2006

  iDelft heeft een tweetal software contracten gewonnen van een internationale instelling. Het betreft de ontwikkeling van een planningsysteem (inclusief kaartweergave) en een contract voor de begeleiding van een extern bedrijf. De werkzaamheden worden uitgevoerd in Nederland en Belgie.

 • 10 april 2006

  iDelft verkoopt een serie luchtfoto's ten behoeve van het recreatieschap RGV. Deze DKLN luchtfoto's beslaan een groot deel van de Veluwe.

 • 26 oktober 2004

  iDelft heeft een test uitgevoerd met de zogenaamde Google Earth plug-in in combinatie met Vector-NL hoogtedata. Een voorbeeld pagina is aangemaakt.