iDelft wint internationale NAVO prijs

Datum: 
maandag 1 mei 2017

iDelft was aanwezig op de NITEC 2017 conferentie in Ottawa. De NATO Communication and Information (NCI) Agency zette iDelft BV als enige Nederlandse bedrijf in het zonnetje omdat we de Defence Innovation Challenge gewonnen hebben. Samen met negen andere bedrijven mocht iDelft haar oplossing demonstreren op de NCI Agency Conferentie die samenvalt met de AFCEA TechNet International (NITEC17), 'Sharpening NATO's Technological Edge: Adaptive Partnerships and the Innovative Power of Alliance Industry'. In totaal deden 48 bedrijven mee aan de wedstrijd en waren 10 speerpunt technologiƫn door NAVO vooraf benoemd.

iDelft heeft een software oplossing voor inkoopprocessen gebouwd op basis van het Drupal platform en combineert dit met container technologie (Docker) voor optimale schaalbaarheid en flexibiliteit. Met dit eProcurement portaal kan NAVO de inkoopprocessen optimaliseren op verschillende platformen en geografische locaties.

De andere winnende bedrijven uit Noorwegen, Denemarken, Duitsland de UK en de USA richtten zich op onderwerpen als Cyber Security, Secure Voice, Service Management Automation en Long Range Communication en Infrastructure.

NATO zal in de komende jaren een bedrag van ruim 3 miljard uitgeven aan nieuwe technologische projecten en op de NITEC 2017 conferentie was hiervoor speciale aandacht.