Open source ontwikkeling

Bij het ontwikkelen van software maken we binnen iDelft graag gebruik van Open Source-software. Enkele voorbeelden hiervan zijn Content Management Frameworks (zoals Drupal en LimeSurvey), PHP Frameworks (CodeIgniter) en Javascript bibliotheken (bijvoorbeeld jQuery en OpenLayers).

De voordelen van het gebruik van Open Source-software: De software is gratis en iedereen kan de software aanpassen, aanvullen en verbeteren. Voor bekende Open Source-software is er vaak een grote community die de programma's intensief bijhoudt. Op deze manier wordt de software dus continu verbeterd en extra veilig.

Een extra voordeel is dat er vaak al allerlei kant-en-klare oplossingen voor problemen zijn. Zo hoeft veel software niet opnieuw geprogrammeerd te worden omdat iemand anders dit ooit al heeft gedaan. De resultaten kunnen gemakkelijk hergebruikt worden. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de ontwikkeltijd.

Voorbeelden

Enkele projecten waarin het CMS Systeem Drupal is gebruikt:

PDOK.nl
Het PDOK Loket is een portaal met informatie over Publieke Dienstverlening Op de Kaart: Dit programma biedt een ruime keuze aan digitale geo-informatie van de overheid. Deze website is ook een goed voorbeeld voor een website die voldoet aan de webrichtlijnen. Meer informatie over de webrichtlijnen vindt u hier.
Vegetatielegger.rws.nl
Een E-participatie website dat burger de mogelijkheid om via een kaart reacties toe te sturen aan de overheid. Deze website is ook een goed voorbeeld voor een website die voldoet aan de webrichtlijnen. Meer informatie over de webrichtlijnen vindt u hier.
IT4Hire.nl
Bedrijfswebsite IT4Hire
iDelft.nl
Bedrijfswebsite iDelft (deze website)
Mod-Surgery.org
Website met medische cursus
Voorbeelen van projecten waarin OpenLayers is gebruikt:
Order.Bestel3D.nl
Een Bestelportaal voor 3D Hoogtedata.
Bestelluchtfoto.nl
Een Bestelportaal voor Luchtfoto's.

Meer informatie over open source software ontwikkeling? Neem dan contact op met ons op.